Lehká nabíjecí cyklosvítilna Fenix BC15R

Společnost Fenixlight uvedla na trh novou nabíjecí svítilnu na kolo. Výrobce tentokrát oproti svým předchozím modelům vsadil na dostupnou cyklosvítilnu s jednoduchým hranatým designem a velmi nízkou hmotností – 109 g včetně montáže. Ačkoli světelný tok činí ve srovnání s výkonnějšími modely „pouhých“ 400 lumenů, pořád se ještě jedná o poměrně silný zdroj světla srovnatelný se světelným výstupem klasické 40W žárovky.

Světlo poskytuje LED Luminus SST-20 zasazená do speciálního reflektoru, který shora ořezává světelný kužel, aby cyklista neoslňoval protijedoucí cyklisty nebo chodce. Svítilna umožňuje jednoduše přepínat mezi třemi světelnými výkony 400 lumenů (výdrž přes 3,5 hodiny), 150 lumenů (10,5 hodiny) a 50 lumenů (31,5 hodiny). Dvojklikem lze aktivovat blikání, delším podržením se svítilna jednoduše zapíná/vypíná.

Li-ion akumulátor s kapacitou 2600 mAh je zabudovaný v těle svítilny. Dobíjí se skrze USB-C port na spodní straně svítilny. Dobíjení zabere zhruba 2 hodiny. Skvělou funkcí je indikátor stavu vybití akumulátoru, který pomocí barevné diody v tlačítku upozorňuje na stav kapacity >85 % (zelená) 85-50 % (blikající zelená), 50-25 % (červená) a <25% (blikající červená).

Pro montáž svítilny na řídítka je v balení zahrnut držák, který lze snadno nasadit na řídítka bez potřeby nářadí. V případě potřeby lze od výrobce dokoupit speciální držák pro připevnění na přilbu Fenix ALD-08, což se obzvlášť u takto lehké svítilny může hodit. Svítilna je dle standardu IP66 zcela chráněna proti prachu a intenzivně tryskající vodě ze všech úhlů. Cena včetně DPH je 999 Kč.

Zdroj: kronium.cz