Miniaturní klíčenková svítilna Fenix E03R V2.0 prozáří i temnou lesní cestu, nabíjet ji lze z USB

author: fenixlighting.com

Maximálním světelným tokem 500 lumenů se může pochlubit vylepšená nabíjecí baterka Fenix E03R V2.0. Pro srovnání je to zhruba tolik světla, kolik by vydala klasická vláknová žárovka o výkonu 40 W, případně moderní pětiwatová LED žárovka. Na rozdíl od nich však tento nový drobný „fénix“ vyzařuje koncentrovaný kužel světla, který prořízne tmu až do vzdálenosti 90 metrů. To jsou oproti původní verzi svítilny Fenix E03R (V1.0) zhruba dvojnásobné hodnoty.

Při zmiňovaném maximálním výkonu vydrží tato klíčenková svítilna zářit až 1,3 hodiny. Pokud se uživatel spokojí s menším svitem, pak může baterka svítit 2 hodiny (150 lm), 6,5 hodin (30 lm) nebo v režimu ECO i 30 hodin při 5 lumenech. Relativně výkonné bílé světlo zajišťuje LED MATCH CA18.

Kromě čtyř režimů bílého světla může tento Fenix blikat či svítit i červeně, a to světelným tokem 5 lumenů. Zabudovaný Li-pol akumulátor s kapacitou 400 mAh lze dobít pomocí skrytého USB-C portu za zhruba 2 hodiny nabíjení.

Díky rozměrům 5,25 cm x 2,6 cm se pohodlně vleze do kapsy. Skvěle se tak hodí do situací, kdy si uživatel potřebuje posvítit jen příležitostně. Třeba při noční procházce se psem, na odemykání nebo třeba i na rychlé vytažení věcí z batohu při campingu. Náhodnému zapnutí svítilny v kapse brání elektronický zámek i zapuštěný design tlačítka. Odolné pouzdro z hliníkové slitiny s ochranou IP66 zaručeně přežije prudký déšť i pád z výšky 1 metru. Cena této šikovné svítilny je 799 Kč.

Zdroje: kronium.cz, fenixlight.com