Nabíjecí čelovka Fenix HL32R-T – zlatá střední cesta pro sportovce i trekaře

Fenix přichází na trh s novou sportovní čelovkou HL32R-T. Světlo poskytují dva oddělené reflektory, přičemž každý z nich je ovládán vlastním tlačítkem a nabízí tři úrovně jasu. Dálkový reflektor s diodou Luminus SST20 vyzařuje užší světelný paprsek pod úhlem 15° a při nejvyšším světelném toku 800 lumenů dokáže prozářit tmu až do dálky 132 metrů.

Široký reflektor s LED Redlight naopak slouží k osvícení širšího zorného pole uživatele pod úhlem 80°. Podle síly světla dokáže svítit 8 až 150 hodin. To pak ještě doplňuje režim blikání SOS, který sám o sobě zvládne svítit 12 dní.

Zdroje energie je Li-ion akumulátor Fenix ARB-LP1900 s kapacitou 1900 mAh, který lze plně dobít za tři hodiny. Nabíjí se skrze skrytý USB-C port na boční straně svítilny. Nicméně pokud se uživatel ocitne s vybitou čelovkou uprostřed divočiny, může akumulátor nouzově vyměnit za 3 baterie typu AAA – ty kvalitnější dnes již standardně poskytují kapacitu kolem 1000 mAh. Aktuální stav nabití zobrazuje barevný indikátor.

Výrobce zaručuje odolnost proti rozbití při pádu čelovky z výšky dvou metrů, proti mrazům do -35 °C a vzhledem k ochraně IP66 i proti prachu a silnému dešti. I s akumulátorem váží čelovka 107 gramů a velikostí se vejde do dlaně. Uživatelsky pohodlné uchycení na hlavě zajišťuje široký popruh se Sport Fit systémem. Doporučená cena je 1899 Kč včetně DPH.

Zdroje: kronium.cz, fenixlight.com