Nabíjecí taktická svítilna Fenix TK20R UE přináší nový systém ovládání

Fenixlight přichází na trh s aktualizovanou verzí taktické svítilny TK20R UE s výkonnou LED Luminus SFT-70. Její maximální světelný tok činí 2800 lm s dosvitem až 465 metrů. To se oproti předchozí verzi svítilny TK20R V2.0 příliš nezměnilo, odlišný je především nový systém ovládání a jiné barevné varianty svítilny.

Ovládání se nachází na zadní straně svítilny. Větší taktické tlačítko slouží klasicky k zapnutí/vypnutí světla, případně umožňuje svítit jen po dobu držení tlačítka. Původní menší tlačítko však tentokrát nahradila nová páčka FlexiSensa control, kde uživatel přepíná mezi třemi polohami – zámek, taktický mód a služební mód.

Taktický mód je určen pro intenzivní situace. V něm lze svítilnu přepínat hlavním tlačítkem pouze mezi maximálním svitem a oslepujícím stroboskopem. Služební mód naopak umožňuje měnit mezi čtyřmi intenzitami světla, čímž lze až násobně šetřit baterii. Při maximálním toku 2800 lumenů dokáže tento Fenix svítit 3 hodiny, v režimu eco až 40 hodin.

Taktickou svítilnu napájí akumulátor 5000 mAh, který lze nabít rovnou ve svítilně přes USB-C port ukrytý pod šroubovací maticí. Vzhledem ke specializaci svítilny je akumulátor umístěn mezi dvěma pružinami, aby ani i při silném zpětném rázu při střelbě na dlouhé zbrani nedocházelo k dočasným výpadkům napájení.

Samozřejmostí taktické svítilny je vysoká výdrž ve všech podmínkách. Výrobce zaručuje odolnost proti pádu z výšky 1,5 m a voděodolnost do hloubky 2 metrů po dobu čtyř hodin. S dokoupenou montáží a vzdáleným spínačem ji lze snadno připevnit i na dlouhou zbraň, s popruhem ALD-05 zase na pracovní přilbu. Doporučená cena je 3 799 Kč včetně DPH.

Zdroje: kronium.cz, fenixlight.com