Nichia představuje LED s měnitelnou teplotou chromatičnosti

Nová laditelná LED 757G-MT, od společnosti Nichia, umožňuje výrobcům svítidel zlepšit vyladění barev, zmenšit optiku a profily svítidel. Výrobcům svítidel se tak otevírá nová cesta k produkci nových designů.

Jedná se o první laditelnou bílou LED diodu v pouzdro rozměru 3030 se středním výkonem a s celistvým povrchem emitujícím světlo (LES). Dioda umožňuje nastavit odstín světla v rozsahu 2700 – 6500 K. Tato technologie, která je zaměřena na většinu osvětlovacích aplikací, poskytuje výrobcům svítidel celou řadu výhod, od nových technologií a konstrukčních funkcí až po vylepšené provozní operace. Patentová technologie Nichia rovněž umožňuje dosáhnout vysokého indexu podání barev až 90 (CRI). 

LED společnosti Nichia 2 v 1 umožňuje elegantní ladění a míchání barev, protože vše je pod jednou diodou. V současné době musí výrobci svítidel používat dvě LED diody vedle sebe, aby se dosáhlo požadovaného vyladění barev. Toto řešení vytváří nežádoucí optické distribuce, vizuální efekty a zároveň snižuje lumenový výstup ze svítidel.

Zdroj: ledinside.com