Taktická dobíjecí svítilna Fenix TK22R s intuitivním systémem ovládání

Fenixlight uvádí na trh novou taktickou svítilnu. Již osvědčené funkce, jako je silný oslepující stroboskop, zasazení akumulátoru mezi dvě pružiny kvůli zpětnému rázu a úderný ráfek s wolframovými hroty v čele svítilny tentokrát doplňuje nový systém taktického ovládání.

Na rozdíl od předchozích taktických a loveckých svítilen se tentokrát projektanti Fenixlight rozhodli zavést nový patentovaný systém ovládání Flexisensa. Na zadní straně svítilny zde namísto klasických dvou tlačítek (taktické + ovládací) nalezneme jen jedno taktické tlačítko doplněné o přepínací páčku se třemi polohami. Díky ní může uživatel jednoduše volit mezi (1) uzamknutím svítilny, (2) služebním módem se čtyřmi stupni výkonu a (3) taktickým módem, který umožňuje rychlé zapnutí/vypnutí nevyššího výkonu, případně aktivaci stroboskopu po namáčknutí taktického tlačítka.

Zdrojem světla je tentokrát jedna prémiová LED Luminus SST-70 zasazená do reflektoru s tvrzenou antireflexní skleněnou čočkou. Díky ní svítilna poskytuje zaměřený paprsek na vzdálenost až 480 metrů při maximálním světelném toku 3200 lumenů.

Vysokou kapacitu 5000 mAh poskytuje Li-ion akumulátor typu 21700, který se dobíjí se skrze USB-C port ukrytý pod šroubovací maticí. Maximální výkon dokáže napájet 2,25 hodin, naopak při nejnižším výkonu 30 lm může svítilna svítit až 50 hodin.

Od stejného výrobce lze ke svítilně dokoupit montáž na zbraň, kabelový spínač pro dlouhé zbraně a třeba také červený filtr na reflektor. Taktická svítilna je vyrobena z leteckého tvrzeného hliníku s ochranou proti poškrábání, výrobce zaručuje odolnost proti pádu z výšky 1 metru a voděodolnost do hloubky 2 metrů pod hladinou. Cena svítilny je 3 799 Kč včetně DPH.

Zdroj: kronium.cz