feed info

10 článků z ČRO - Příroda

V Botanické zahradě zítra začíná výstava Památné stromy Prahy

Zítra začíná v Botanické zahradě v Troji výstava Památné stromy Prahy. Desítky fotografií představí tyto němé svědky minulosti v různých ročních obdobích. K příležitosti výstavy vyšla i kniha Památné stromy Prahy, autorů Pavla Kyzlíka, Aleše Rudla a kolektivu. Jedná se o vůbec první publikaci, která podrobně mapuje chráněné dřeviny naší metropole.

Vzácný dravec dostal šanci na život

Týdenní mládě orlosupa bradatého přicestovalo do pražské zoo za adoptivními rodiči. Dospělý samec orlosupa mládě přijal v klidu a začal ho hned zahřívat. Pokud se odchov pod náhradním rodičem podaří, mládě by mělo být vypuštěno do přírody v rámci záchranného programu.

Malý gepard se jmenuje Deni

Mládě geparda, které vyhrálo svůj boj o život, ve čtvrtek 1. března 2012 v 11 hodin dopoledne pokřtili v ZOO Dvůr Králové nad Labem Miroslava Jasanská, šéfredaktorka Krkonošského deníku a ředitel regionu Východní Čechy Tomáš Doubrava. Sameček dostal jméno Deni.

Velkých šelem v Beskydech mírně ubývá, upozorňuje zooložka

Ochránci přírody vyrazili v Beskydech znovu do terénu, aby se už osmadvacátý rok po sobě pustili do sčítání velkých šelem. Správa chráněné krajinné oblasti se zaměřuje na lokalitu o rozloze 1200 kilometrů čtverečních, kde podle odhadů žije až deset rysů, asi pět vlků a jeden až tři medvědi. Zatímco rysa je možné spatřit i jinde, Beskydy jsou jediným místem v...