LED pro osvětlení do mlhy

Společnost Osram se rozhodla bojovat s nehodovostí v hustých mlhách speciálním osvětlením určené pro mlhové osvětlení aut. Trend osvětlení je jasně určený, čím kompaktnější a efektivnější jsou použité komponenty, tím lépe. Zatímco se požadovaný instalační prostor zmenšuje, konstrukční možnosti dostupné výrobcům se výrazně zvyšují.

Hlavní problém s červenými LED diodami  pro zadní osvětlení do mlhy je vysoký pokles účinnosti při provozních teplotách 60 °- 70 ° C. Až dosud museli výrobci zadních světel tento problém kompenzovat zvýšením počtu LED, což rovněž navyšovalo požadavky na prostor.

Novinka od Osramu nesoucí označení, Synios P2720 CR, může dramaticky snížit tuto ztrátu jasu na pouhých 10%. Zákazníci tak těží z lepšího výkonu, zatímco výrobci mohou dosáhnout úspory, protože je vyžadováno mnohem méně jednotlivých LED.

Méně LED diod znamená, že požadovaný chladič může být velmi kompaktní, což šetří další prostor a hmotnost celého systému. Výrobci zadních světlometů si mohou vybrat mezi dvěma různými velikostmi čipů 0,5 mm² nebo 1 mm², v závislosti na designu aplikace. Prostorově uspořádání balení 2,0 x 2,0 x 0,6 mm zůstává stejné u obou variant.

Zdroj: led-professional.com