Nabíjecí kapesní svítilna Fenix E28R V2.0

Fenixlight představil novou kapesní svítilnu pro každodenní i outdoorové použití. I s dobíjecí baterií váží pouhých 128 gramů, na délku má 12,1 cm. Klipsna umožňuje připnutí svítilny na části oděvu, magnetická koncovka zase praktické přichycení na železné povrchy. V případě potřeby k ní lze dokoupit i držák na řídítka nebo na cyklistickou přilbu.

Světlo zajišťuje jediná vysoce výkonná LED LUMINUS SST-40 zasazená v kovovém reflektoru. Při nejvyšším výkonu dokáže svítilna vyzářit až 1700 lumenů, což je světelný tok srovnatelný se zhruba čtyřmi průměrnými žárovkami. Při tomto výkonu dokáže reflektor vrhnout světelný kužel na vzdálenost 273 m. Celkem svítilna umožňuje přepínat mezi pěti stupni výkonu pomocí stisku tlačítka. Při delším podržení tlačítka lze navíc aktivovat nouzový stroboskop s oslepujícím blikáním. Tlačítko lze také elektronicky uzamknout proti nechtěnému zapnutí.

Zdrojem energie je vzhledem ke kompaktnosti svítilny menší dobíjecí akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh, který se dobíjí skrze vodotěsný USB-C port v těle svítilny. Maximální výkon dokáže akumulátor sytit přes 2 hodiny, při středním výkonu 150 lumenů výrobce slibuje 17 hodin svícení a při režimu ECO (5 lm) může svítilna svítit až 260 hodin.

Svítilna je voděodolná dle standardu IP68 do hloubky minimálně 2 metrů a odolná proti nárazům při pádu z výšky 1 metru. Jak už je u svítilen Fenix zvykem, i zde byl použit letecký tvrzený hliník, který poskytuje vysokou odolnost při zachování relativně nízké hmotnosti. Maloobchodní cena je 1799 Kč včetně DPH.

Zdroje: kronium.cz