Oakland přechází na LED osvětlení

Společnost GE lighting oznámila, že se v současné době podílí na procesu nahrazení zastaralého pouličního osvětlení ve městě Oakland, ležící v americkém státě Kalifornie. Výměna probíhá po celém městě, kde bude postupně nahrazeno 30 000 vysokotlakých sodíkových výbojek (HPS) za úspornou technologii LED, a to v celé škále příkonů od 70W do 400W.

Nové osvětlení od společnost GE pochází ze série výrobků označených Evolve LED Roadway Scalable Cobrahead, které jsou určeny právě pro osvětlení různých druhů venkovních prostranství. Produktová řada nabízí rozmanitou škálu provedení, vhodnou jak pro obytné zóny tak hlavní silnice, s výkonem od 3000 lm do více jak 20 000 lm.

Projekt výměny za LED osvětlení slibuje úsporu až 40% provozních nákladů oproti starému osvětlení. Dle vyjádření Jeana Quana, starosty města Oakland, pomůže inovace k ochraně životního prostředí a také zamezení zbytečného plýtvání s finančními prostředky.

Pro ještě výraznější úspory doporučila realizační společnost Graybar, vybavit v budoucnosti osvětlení adaptivním ovládacím prvkem, který by například v případě sníženého provozu, ztlumil výkon osvětlení.

Zdroj: ledsmagazine.com