feed info

5 článků z ČRO - Příroda

Továrny na psy. Levná štěňata bez průkazu původu se často rodí v otřesných podmínkách

Klece s fenkami vysílenými řadou porodů, psi, kteří často neviděli denní světlo a nemocná štěňata. Podobně vypadají takzvané psí množírny, ze kterých se mezi lidi dostávají levná štěňata bez průkazu původu. Nejčastěji módní čivavy a jorkšírské teriéry množitelé prodávají přes internet nebo přímo na ulici. Veterinární správa je zatím vůči takovým...

Do srdce Šumavy smí zatím turisté jen s průvodcem. Ministr to chce změnit

První zóny Národních parků jsou oficiálně lidem nepřístupné. Přesto tam turisté výjimečně mohou. Například na Šumavě takové výlety umožňuje správa Národního parku - ale jen s průvodcem a za poplatek. Správa tím o několik let předběhla návrh ministra životního prostředí Richarda Brabce z Hnutí ANO. Ten chce otevřít první zóny všem turistům.

Novinky z Botanického parku v Zoo Ostrava

Botanický park, který byl v ostravské zoologické zahradě otevřen v roce 2007, není jen lákadlem pro botaniky a další rostlinomilce, nabízí také útočiště k relaxaci a odpočinku v klidném prostředí a na své si tu přijdou i milovníci zvířat.

Zoo Ostrava se zapojila do dalšího záchranného projektu

Důležitým posláním moderních zoologických zahrad je přispívat k záchraně ohrožených druhů zvířat. Jednou z možností a konkrétní pomocí je posilování divokých populací ve volné přírodě. Jak to probíhá? Mláďata odchovaná v zoo jsou bezplatně poskytována pro vypouštění do přírody.