feed info

37 článků z ArmádníNoviny.cz

KOMENTÁŘ: Zabraňte Íránu stát se jadernou velmocí

Zastánci jaderné dohody s Íránem zjevně ignorují jaderné aktivity íránské vlády, které ohrožují globální bezpečnost stejně jako bezpečnost Izraele. Zastánci Íránu nešetří kritikou Trumpovy administrativy za zpřísnění sankcí v reakci na íránský nezákonný vzdor. Článek rovněž najdete I na webu Gatestone Institute.


Úterý 30. července 2019



Pondělí 29. července 2019


Francouzské satelity získají lasery pro obranu

Francie 25. července zveřejnila novou vesmírnou strategii (Stratégie spatiale de défense 2019), která nově označuje kosmický prostor za jednu z klíčových oblastí pro zajištění obrany Francie. Francouzská ministryně obrany Florence Parly při prezentaci strategie uvedla, že Francie umístí na oběžnou dráhu průzkumné a „bojové“satelity.


Pátek 26. července 2019



Čtvrtek 25. července 2019


M1299: Nová samohybná houfnice americké armády

Americká armáda (US Army) zveřejnila informace o nové samohybné houfnici M1299 (prozatím nese experimentální označení XM1299) ráže 155 mm. Houfnice vzniká v rámci programu ERCA (Extended Range Cannon Artillery) a v příštím desetiletí začne nahrazovat houfnice M109A6/A7 Paladin. Během vývoje M1299 se v nebývalém rozsahu uplatní nástroje virtuální a rozšířené reality.


Středa 24. července 2019


Transportér Bumerang symbolem finanční krize ruského vojenského průmyslu

Podle Aleksandra Krasovickije, šéfa Vojenské průmyslové společnosti (MIC), se náklady na program nové ruské kolové obrněné platformy Bumerang sníží třikrát (!). Důvod je ten, že ruští subdodavatelé několikanásobně nadhodnocovali ceny. Program Bumerang je tak ukázkovým příkladem finanční krize ruského vojenského průmyslu, kde neexistuje skutečná konkurence a...