47 článků ze STŘEDY 25.7.2012

Příležitost pro lovce zombie včel

Amatérští nadšenci mohou pomoct zmapovat výskyt invazní mušky hrbilky, jejíž larvy nechutně zotročují a posléze zabíjejí včely. Podaří se zachránit med v Americe?

O samostudiu

Vědec věnující se vzdělání, Sugata Mitra, se vypořádává s největším problémem vzdělávání - nejlepší učitelé a školy nejsou tam, kde je jich potřeba nejvíce. V sérii experimentů probíhajících v části světa od Nového Dillí přes Jižní Afriku do Itálie umožňuje dětem přístup k Internetu a vše ostatní nechává na nich. Výsledky, jež dosahuje,...

Fata Morgana otevřena od 1. srpna

Poprvé po devíti letech je zase jezírko ve skleníku Fata Morgana bez vody a ryb. Zatímco v roce 2003 tomu tak bylo z důvodu výstavby, letos vodu z jezírek "vypustila" havárie - objevení praskliny v jednom z téměř 5 cm silných lepených skel.

Zoo Liberec se zapojí do akce Kola pro Afriku

Do humanitární akce Kola pro Afriku se zapojí Zoo Liberec a její spřátelené o. s. Faunus. Cílem projektu je shromáždit starší i novější bicykly na podporu vzdělávání dětí v Gambii – školáci tak totiž budou moci překonávat i větší vzdálenosti při cestě do školy.

Sobecké ovce

Sledování ovcí pomocí GPS podpořilo 40 let starou teorii „sobeckého stáda“. Napadené ovce se vrhají jedna přes druhou a snaží se ukrýt do středu houfu.