29 článků z PONDĚLÍ 22.4.2019

Jan Zbořil: Pohovka Sigmunda Freuda (ukázka z knihy)

Jan Zbořil ve své druhé sbírce básní mísí drobná pozorování se skelety příběhů – a zároveň je schopný sesbíranou pěnu dní místy pročísnout říznou metaforou. Výsledkem je kniha výsostně čtivá a svěží, okořeněná jemným humorem.

Nepočítal jsem, že by se po sezoně někdo ozval, přiznal Sklenička

První sezonu v zahraničí má za sebou obránce hokejové reprezentace David Sklenička. Proměnila se v čekání na šanci na kýžený start v NHL v dresu slavného Montrealu, která ale nepřišla. Dvaadvacetiletý bek však zůstává nad věcí a věří, že v příštím ročníku bude vše jinak. Reprezentační pozvánka ho příjemně překvapila.

Bergamo zaskočilo senzačně druhou Neapol, už je čtvrté

Fotbalisté Bergama zvítězili v 33. kole italské ligy na hřišti druhé Neapole 2:1 a posunuli se na čtvrté místo, které svému držiteli vynese na konci soutěže postup do Ligy mistrů. Atalanta sesadila ze čtvrté příčky AC Milán, který má horší skóre.

VIDEO: Monstrózní pyro! Řečtí fandové málem zapálili stadion

Téměř čtvrtletí uplynulo, než řecký fotbalový klub PAOK Soluň získal znovu mistrovský titul. Dočkal se po 24 letech, ačkoliv nebyl v letošní sezoně považován za favorita tamější domácí soutěže. Nicméně Superligu ovládl bez porážky a na svém hřišti mohly začít velkolepé oslavy podpořené velkolepou pyrotechnickou show, která rozsvítila celý stadion.